الموضوع: إزاي تكون HR فاشل في 10 خطوات !
إزاي تكون HR فاشل في 10 خطوات !
1- لازم تكون تنك .. إيوه أوعى تتعامل مع الموظفين والمتقدمين بتواضع وبشكل ودي كده لايفتكروك مش إتش ار ولا حاجه .
2- لازم تكون غامض .. أوعى تنزل إعلان وظيفة وتوضح فيه تفاصيل .. إنت عايز الناس تقول عليك سهل وواضح ولا أيه ؟!
3- لما تختار مابين المتقدمين على الوظائف اختار على اساس شكلهم و نوعهم ومدى ارتياح قلبك وقبول عقلك ليهم .. اكيد متختارهم بناء على المهارات والخبرات .. هنخيب ولا أيه ؟ ال مهارات ال .
4- اختارت الشخص بناء على مزاجك .. كلمه بتفس القاعده رقم 1 بكل تناكه .. ايوه عشان تعرفه إن انتوا شركة كبيره وإنه لازم يعمل لولولوي فرح عشان كلمتوه .
5- لما يسألك على التفاصيل - اللي انت مش موضحها زي ما اتفقنا في رقم 2 - قوله ف الانترفيو وزعق فيها هيخاف منك ومش هيسأل تاني .
6- لما يجيلك الانترفيو في ميعاده .. الطعه بتاع ساعه كده .. ده مش عدم احترافيه منك لا سمح الله .. ده اختبار لقوة صبره وتحمله .
7- لطعته .. خدوه بقى على غرفة التحقيق .. اقصد المقابلات .. طبعاً جو إنك ترحب بيه وتدردش معاه ده بتاع العيال التوتو .. ابدأ التحقيق اقصد الانترفيو ع طول .
8- ف الانترفيو مش هوصيك بقى اسأله اسئله في المنطق وعلم النفس والتاريخ والجغرافيا وعلوم الفضاء والفللك واي حاجه وكل حاجه تيجي ف بالك .. امال هو فاكر هنسأله في اللي ليه علاقه بشغله والشركة بس ؟؟
9- في اخر الانترفيو بقه .. قوله تمام هنكلمك خلال 15 سنه ، وتكلمه ف السنه ال 16 لحسن يفتكر إنكوا هتموتوا عليه ولا ياخد ف نفسه مقلب .. أيوه خليك تقيل .
10- طبعا لو مارتحتلوش ومعجبش معاليك .. ولا كأنه جه .. ولا تبعتله ميل ولا رساله ولا أي حاجه .. وقتك أغلى من إنك تضيعه مع واحد مش هيشتغل وتولع سمعة الشركة وتتحرق المهنية أكتر مهي محروقة .
أول حاجة بيشوفها العميل في منتجك هو الاسم اللي بيعكس هدف ورؤية بتاعت شركتك ,وديه من أصعب الخطوات وعامل أساسي في نجاح مشروعك.
هنقولك معايير هتساعدك للوصول لأفضل اسم لمشروعك لكن الابتكار مهم عشان... (مشاركات: 0)
1- قدم نفسك ليهم:
متستناش حد يجي يتعرف عليك ويقولك أنت مين! أول لما تمسك شغل إبدأ علي طول إتعرف علي الناس اللي أنت شغال معاهم وقدم نفسك ليهم (إسمك والوظيفة بتاعتك)
وخليك مبتسم
، وحاول تحافظ علي... (مشاركات: 0)
" الفشل " .. لفظة لا وجود لها في قاموس حياتي ، لأني لا أعترف بها ، واستبدلتها بجملة " أنا لم أوفق "
لا تستعجلوا وتحكموا علي من يقول هذا بأنه محظوظ ، وأن حياته مليئة بالمسرّات ، وأنه حاز كل ما يتمناه... (مشاركات: 0)
الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله
سؤال دائم يوجه إلى : عايز اكتب CV ومش عارف أبتدي ازاي أو أعمل ايه
خصصت فصلا في كتاب بلد Certificates صحيح لكتابة CV مايخرش الميه
وطبعا علشان انا عارف ان... (مشاركات: 4)
" الفشل " .. لفظة لا وجود لها في قاموس حياتي ، لأني لا أعترف بها ، واستبدلتها بجملة " أنا لم أوفق "
لا تستعجلوا وتحكموا علي من يقول هذا بأنه محظوظ ، وأن حياته مليئة بالمسرّات ، وأنه حاز كل ما يتمناه... (مشاركات: 5)
هذا البرنامج يزودك بالمهارات والخبرات اللازمة للعمل كمحلل أمني في مركز العمليات الأمنية يتناول البرنامج اكتشاف التهديدات السيبرانية وتحليل السجلات الأمنية وفحص الثغرات الأمنية ومراقبة الشبكات وتحليل الشبكة باستخدام برنامج ويرشارك وتشفير البيانات وامن الشبكات.
كورس تدريبي اونلاين موجه بشكل خاص الى تدريب اصحاب الاعمال ومديري الشركات ومسئولي التوظيف وحتى الأفراد، لتدريبهم بشكل متكامل واحترافي على الحلول والآليات المتبعة للعمل عن بُعد، وقد زادت الحاجة لهذا البرنامج التدريبي في الفترة الأخيرة وبالأخص مع انتشار فيروس كورونا الذي أوضح لنا ضرورة جاهزية الشركات والأفراد واستعدادهم للعمل عن بُعد بشكل احترافي، وهو الهدف الاساسي لهذا البرنامج التدريبي المتميز والفريد، تجهز لهذه الأزمة وحضر نفسك لفهم كل ما يخص العمل عن بُعد.
دبلوم تدريبي متطور يشرح المهارات الشخصية ودورها في نجاح الانسان في عمله وفي حياته الاجتماعية يعتمد على التطبيقات العملية وتدريبات الممارسة العملية لاكساب المشاركين هذه المهارات الهامة.
برنامج تدريبي يؤهل المشرفين للالمام بمفهوم ومراحل الإشراف الإداري وأهميته في الشركات واكتساب وتطبيق مهارات القيادة والتواصل الفعال وإدارة وقت العمل وتحفيز الفريق وحل المشكلات واتخاذ القرارات بما يعزز من قدراتهم الاشرافية والادارية ويساعدهم في تحقيق النتائج المرجوة.
يهدف هذا الدبلوم التدريبي إلى تنمية مهارات المشاركين بالأسس الحديثة لعلم الاقتصاد والاقتصاد الصحي والتأمين الصحي بالمنشآت الصحية والمستشفيات وشركات الرعاية الصحية والتأمين الصحي الاجتماعي والخاص